Blog

Wat nu weer? “Workspace”?

Een van de belangrijkste trends op het gebied van Enterprise Mobility is de “Workspace” zo blijkt uit diverse studies. Met “Workspace” wordt bedoeld een online werkomgeving, beschikbaar via de browser die effectief drie belangrijke problemen oplost: De samenwerking tussen cloud producten / diensten en traditionele IT (applicaties / infrastructuur), het inzetten van Single Sign On (een keer inloggen is voldoende), en werken op een apparaat naar keuze waar en wanneer jij maar wilt.

Het is natuurlijk al veel langer mogelijk om online te werken, velen van jullie hebben mogelijk al ervaringen met Remote Desktop oplossingen. Maar een echt antwoord op de problemen die ontstaan door gebruik van verschillende apparaten (smartphone, tablet, laptop, desktop) heeft tot op heden nog niet het grote publiek (eindgebruikers) bereikt. Hoe mooi zou het zijn om een online werkomgeving tot je beschikking te hebben die op elk apparaat beschikbaar is, waar je met één combinatie van een login en password toegang krijgt tot alles wat voor jou belangrijk is, en die beschikbaar is waar en wanneer jij dat wilt. Bijna alle grote leveranciers (Microsoft, VMWare, Citrix, etc.) zetten groot in op de Workspace trend met producten als Office365, VMWare Workspace One en de Citrix Workspace. De oplossingen voor frustraties van de moderne eindgebruikers is voorhanden, zo lijkt het… Is dit dan het ‘Gouden ei’?

Het probleem is echter dat de workspace oplossingen die worden gepresenteerd door de grote merken minder geschikt zijn voor kleinere organisaties. De oplossingen vragen forse investeringen, en een nieuwe skillset bij IT beheerders. Even een workspace uitrollen, dat valt niet mee.

Speciaal voor het MKB en geselecteerde groepen eindgebruikers introduceert CloudyDay daarom twee nieuwe workspace oplossingen.

Smartwerkplek

Het Workspace concept van CloudyDay, bestand tegen de toekomst, beschikbaar as a service, ondersteund door experts zoals je van ons gewend bent. Nee wij hebben niet zelf zitten klussen op een zolderkamer. Wij maken gebruik van de schaalvoordelen en performance van grote platformen alleen we maken ze slimmer en makkelijker in gebruik. Smartwerkplek is gebasseerd op Office365 maar met een werkbare interface en een aantal slimme toevoegingen. Ben je op zoek naar een Workspace oplossing? Laat je dan eens verassen door Smartwerkplek.

Raadsportaal

Sinds dag één werkt CloudyDay met en voor gemeente raadsleden, in eerste instantie ter ondersteuning van digitaal vergaderen en de implementatie van iPads in de raadzaal. Nu bijna 10 jaar later introduceren we een nieuw oplossing, wederom specifiek voor deze gebruikersgroep en afgestemd op juist die behoeften. Raadsportaal is een speciaal ingerichte variant van onze Smartwerkplek workspace oplossing. Bijzonder geschikt gemaakt en ingericht voor het gebruik door Raadsleden. Meer informatie?