Enrollment made simpel met CloudyDay

Wat is device enrollment?

Mobiele apparaten zoals smartphones, tablets, laptops kunnen op afstand worden ingericht, beveiligd en beheerd via Enterprise Mobility Management software. Kijk op onze EMM pagina als je meer informatie wilt over onze capabilities ten aanzien van de verschillende aanbieders.

De software moet toegang krijgen tot het apparaat, hiervoor is een zogeheten ‘enrollment’ noodzakelijk. Tijdens deze enrollment procedure volgt de gebruiker een proces om de koppeling tussen de software en het toestel tot stand te brengen. Dit is helaas niet in alle gevallen eenvoudig en vergt soms uitzonderlijke inspanning van de eindgebruiker.

Enrollment is simpel bij CloudyDay

Bij de uitrol van beheer software is het dus noodzakelijk dat ieder toestel wat beheerd dient te worden wordt opgenomen in de software. Hiervoor zijn diverse processen mogelijk, waarbij voor de meeste van deze processen geldt dat deze voor de eindgebruiker vaak best ingewikkeld zijn. Daarom maken klanten gebruik van onze EMM enrollment dienstverlening.

Enrollen bij CloudyDay

Heb je hulp nodig bij de enrollment van je toestellen dan kan dat bij CloudyDay op drie manieren:

Uitrol van nieuwe apparaten

Met behulp van speciale software zorgen wij voor een zorgeloze uitrol, eindgebruikers ontvangen een apparaat wat specifiek voor hen is ingericht. Uitpakken en aan de slag, meer hoeft een eindgebruiker niet te doen.

Op voorhand zorgen wij in overleg voor de juiste configuratie per apparaat, op basis van de inloggegevens voor de gebruiker wordt dan automatisch een installatieproces doorlopen.

Uitrol op bestaande apparaten

Hebben gebruikers reeds de apparaten in gebruik dan kunnen we ook de uitrol van de software verzorgen. Hiervoor automatiseren we het enrollment proces zo ver mogelijk en begeleiden we de gebruiker op afstand in de door hen uit te voeren stappen. Zou weet je zeker dat alle toestellen in beheer worden gebracht en gebruikers er niet onnodig veel tijd aan hoeven te besteden.

Wissel like voor like

Wil je de uitrol van deze software combineren met bijvoorbeeld een grote update, dan is een wissel project wellicht een mooie oplossing. Gebruikers leveren het apparaat in en krijgen indien gewenst een tijdelijk vervangend toestel. Gedurende deze periode worden de ingenomen toestellen voorzien van alle nieuwe software en daarna uitgereikt aan de gebruiker (uiteraard specifiek voor hen ingericht zodat zij zelf niets meer hoeven te ondernemen).

Ik heb interesse… Bel mij!